Ted Talks, janë fjalimet më frymëzuese të cilat trajtojnë tema të të gjitha fushave. Një sërë leksionesh, fjalimesh nga disa nga njerëzit më frymëzues në planet, mund t’i gjeni çdo ditë në kanalin YouTube.

Ndërkohë, nëse po kërkoni frymëzim për biznesin tuaj qoftë ky i ri ose jo, mund të shihni një prej fjalimeve të mëposhtme.

1.How to stay calm when you know you’ll be stressed – Daniel Levitin

Askush nuk është në të mirën e tyre kur ata janë të nën presion, edhe nëse ata pretendojnë të shkëlqejnë në situata stresuese. Stresi ju bën të mendoni në mënyrë joracionaliste, duke ju lejuar të merrni vendime për atë që do t’ju nxjerr nga një situatë në vend që të ndihmoni në zgjidhjen e saj. Themelimi ose drejtimi i një biznesi është punë e vështirë, dhe situata të vështira lindin shumë shpesh.

Ne të gjithë do të dështojmë tani dhe pastaj”, thotë ai. “Ideja është që të mendojmë përpara se cilat mund të jenë këto dështime’’.

 

2.Your elusive creative genius – Elizabeth Gilbert

Drejtuar nga  Elizabeth Gilbert, autore e romanit jashtëzakonisht të suksesshëm Hani, Lutuni, Dashuri, ky diskutim prish mitin e gjeniut dhe na kujton se gjithkush ka aftësinë për të gjeneruar ide të mëdha.

Së pari, Gilbert argumenton kundër konceptit sipas të cilit njerëzit me idetë më të mira duhet të ekzistojnë jashtë shoqërisë. Në vend të kësaj, autorja shpjegon se si gjeniu është diçka që ekziston brenda secilit prej nesh. Gjeniu ynë mund të shfaqet edhe në gjërat më të thjeshta, mund të shfaqet duke lexuar një libër, duke bërë një plan biznesi etj.

 

3.Why it’s time to forget the pecking order at work – Margaret Heffernan

Margaret Heffernan është tashmë e njohur në botën e biznesit për libra të suksesshëm si “E Vërteta e Zhveshur”, “Gratë në krye’’ dhe ‘’Vullneti i verbër”.

Duke përdorur terma të lehtë për t’u kuptuar dhe një histori që përfshin pulat, Heffernan shpjegon pse konkurrenca jo gjithmonë prodhon produktivitetin. Në vend të kësaj, Heffernan zbulon se kompanitë e suksesshme nuk kërkojnë konkurrencë të ashpër mes punëtorëve, por ndjeshmëri dhe unitet shoqëror.

 

4.How to run a company with (almost) no rules – Ricardo Semler

 

Në thelbin e tyre, kompanitë Kanë përzgjedhur me kujdes grupet e njerëzve, me një hierarki të punonjësve të dizajnuar për të maksimizuar produktivitetin. Hiqni këto rregulla dhe rregullore dhe çfarë ndodh? Jo atë që do të prisni.

Mësoni se si Semler shkatërroi barrierat formale midis kompanisë dhe punonjësit – dhe ende arriti një fuqi punëtore mjaft produktive dhe të lumtur.

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here