Ekonomistja kryesore e FMN Gita Gopinath thotë se shqetësimet në zonën e EUROS dhe ngadalësimi ekonomik i Kinës do të sjellë vështirësi në ekonominë globale ndaj sipas saj vendimi i Rezervës Federale për të mos rritur normën e interesit ishte një hap i duhur. Parashikimi i rritjes ekonomike globale ka rënë me 0.2% këtë vit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here