• Stilisti i modës Giorgio Armani ka një pasuri me vlerë prej $7.4 miliardë.
  • 84-vjeçari e ka ngritur pasurinë e tij në fushën e modës, pafumesh, kozmetikës, veshjeve sportive, dizanjeve të brendshme, pasuri të paluajtshme etj.
  • Armani ka në pronësi një jaht luksoz rreth 213 metra dhe gjithashtu ka shtëpi në Itali, në Rivierën Franceze dhe ishullin Antigua të Karaibeve.
  • Armani është bashkëthemelues dhe pronar i vetëm i shtëpisë së modës Armani me vlerë $5.92 miliardë. Megjithëatë, pasuria e tij ka një vlerë më të madhe se $7.4 miliardë.
Perandoria e Armanit, përfshin aksesorë, parfum, dizajn i brendshëm, restorante, hotele dhe pasuri të paluajtshme.
84 vjeçari, shpenzon një pjesë të pasurisë së tij në blerjen e shtëpive në gjithë botën, apo edhe jahte luksoze.
Ja një vështrim i brendshëm se si Armani shpenzon miliardat e tij:
Giorgio Armani është një nga njerëzit më të pasur në fushën e modës i cili ka në pronësi shtëpinë italiane të modës, Armani. Pasuria e tij arrin një vlerë më të madhe se $7.4 miliardë.
Giorgio Armani is one of the richest people in the fashion industry, with a net worth of $5.92 billion, according to Bloomberg. Forbes, however, estimates he's worth $7.4 billion.
Në fillimet e tij, ai nisi një punë në një dyqan veshjesh në Milani, ku punonte në pozicionin e shitësit, duke shënuar kështu dhe fillimin e tij në industrinë e modës.

While on leave from the military, Armani got a job as a window dresser at Milan department store La Rinoscente, where he worked up to a buyer position, marking his first foray into fashion.

Në vitin 1965, Armani nisi një punë si stilist, gjatë së cilës njohu dhe Sergio Galeotti, i cili më pas do të kthehej dhe në partnerin e tij të biznesit.

In 1965, Armani started working as a designer at fashion house Nino Cerruti, where he met Sergio Galeotti, who would later be his business partner.

Në vitin 1975, u themelua Giorgio Armani SpA. Galeotti ishte bashkëthemeluesi i biznesit i cili merrej me pjesën administrative të tij, ndërsa Armani mbulonte pjesën kreative. Armani, kur themeloi shtëpinë e modës, ishte rreth të 40-ave.

Armani started Giorgio Armani SpA. with Galeotti in 1975, with Galeotti handling the business aspects and Armani focusing on the creative side. Armani was in his 40s at the time.

Në krye të pesë viteve, biznesi u zgjerua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke u kthyer në një biznes që mori një vëmendje dhe rëndësi globale.

More and more celebrities started becoming interested in his designs.

Armani njihet si personi që revolucionalizoi modën pasi vendosi të lehtësonte imazhin e meshkujve dhe njëkohësisht të përforconte atë të femrave.

Armani is known for his androgynous approach to fashion.

Në vitin 2005, Armani ndërtoi Armani Hotels & Resorts në Dubai dhe Milano. Këto më pas do të cilësoheshin si hotelet më luksoze në botë.
He launched Armani Hotels & Resorts in 2005, which operates luxury hotels in Dubai and Milan, Italy. In 2016, the Dubai location was named the most luxurious hotel in the world.
Armani numëron qindra dyqane anembanë botës duke përfshirë vende si Itali, SHBA, Kinë, Hong Kong, Singapor, Rusi, Marok etj.

Armani has hundreds of stores all over the world as of 2018, from Italy to the US to China, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Russia, and Morocco.

Në vitin 2015, Armani deklaroi se ai do të vazhdojë të jetë i vetmi aksionar i kompanisë së tij dhe nuk do të ketë. Gati një vit më pas, ai gjithashtu themeloi një fondacion në emër të tij për të siguruar të ardhmen e kompanisë.

Armani said in 2015 that he had no plans to retire, saying he would continue to be the sole shareholder of his company while he is alive.

“Diferenca midis stilit dhe modës, është cilësia.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here