• Të ardhurat vjetore të korporatave gjigande si Apple, Microsoft dhe Walmart, janë me të vërtetë kolosale.
 • Shkalla e përfitimeve të tyre, merr akoma dhe më shumë kuptim, nëse krahasohen me Produktin e Brendshëm Bruto të shumë vendeve të botës.
Të ardhurat vjetore të kompanive si Apple, Microsoft apo Walmart janë aq kolosale saqë marrin totalisht dimensione të reja. Kështu, shkalla e përftimeve të tyre, shpeshherë krahasohet me Produktin e Brendshëm Bruto të shumë vendeve të botës.
Në këtë artikull janë shqyrtuar fitimet e këtyre konglomeratëve gjigandë duke i krahasuar me Produktin e Brendshëm Bruto të shteteve anembanë botës.
Të ardhurat e Walt Disney kalojnë PBB e Bullgarisë

Walt Disney's takings exceeded Bulgaria's GDP

 1. PBB-ja e Bullgarisë në vitin 2016 ishte $53 236 milionë.
 2. Të ardhurat e Disney në vitin 2017 arritën në $55 137 milionë.
 3. Disney do të ishte vendi i 78 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Johnson & Johnson kalojnë PBB e Etiopisë

Johnson & Johnson generated greater revenues in 2017 than Ethiopia's GDP

 1. PBB-ja e Etiopisë në vitin 2016 ishte $73 151 milionë.
 2. Të ardhurat e Johnson & Johnson në vitin 2017 ishin $76 450 milionë.
 3. Johnson & Johnson do të ishte vendi i 67 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Microsoft kalojnë PBB e Slovakisë

Microsoft's revenue surpassed Slovakia's GDP

 1. PBB-ja e Slovakisë në vitin 2016 ishin $89 806.
 2. Të ardhurat e Microsoft në vitin 2017 arritën në $89 950 milionë.
 3. Microsoft do të ishte vendi i 65 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Nike kalojnë PBB e Kamerunit

Nike's profits in 2017 were greater than Cameroon's GDP

 1. PBB-ja e Kamerunit në vitin 2016 ishte $32 230 milionë.
 2. Të ardhurat e Nike në vitin 2017 arritën në $34 400 milionë.
 3. Nike do të ishte vendi i 96 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Coca-Cola kalojnë PBB e Bolivisë

Coca-Cola's revenue in 2017 was greater than Bolivia's GDP

 1. PBB-ja e Bolivisë në vitin 2016 ishte $34 053 milionë.
 2. Të ardhurat e Coca-Cola në vitin 2017 arritën në $35 410 milionë.
 3. Coca-Cola do të ishte vendi i 95 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Facebook kalojnë PBB e Serbisë

Facebook's income was greater than Serbia's GDP

 1. PBB-ja e Serbisë në vitin 2016 ishte $38 300 milionë.
 2. Të ardhurat e Facebook në vitin 2017 arritën vlerën prej $39 300 milionë.
 3. Facebook do të ishte vendi i 90 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Apple kalojnë PBB e Portugalisë

Apple's revenues in 2017 were higher than Portugal's GDP

 1. PBB-ja e Portugalisë në vitin 2016 ishte $205 269 milionë.
 2. Të ardhurat e Apple në vitin 2017 arritën në $229 234 milionë.
 3. Apple do të ishte vendi i 47 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.
Të ardhurat e Walmart kalojnë PBB e Belgjikës

Walmart's revenues exceed Belgium's GDP

 1. PBB-ja e Belgjikës në vitin 2016 ishte $468 148 milionë.
 2. Të ardhurat e Walmart në vitin 2017 arritën në $485 873 milionë.
 3. Walmart do të ishte vendi i 24 në botë nga PBB nëse do të ishte shtet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here